Конна база "Спарата"

 

logo_var4

 

Конна база "Спарата"

 

 

 

bg_BG  en_GB  

НИВО 1 –  Без никакъв предишен опит или с малък опит. Индивидуален урок

В началото на всеки урок, нашите инструктори ще ви обяснят подробно как се подготвя и оседлава коня.

Първият индивидуален урок се провежда на манежа  като нашите инструктори ви кордират  първоначално на ходом и  после на тръс, като през повечето време правите упражнения за подобряване на баланса върху коня. Вашият инструктор ще ви обясни подробно какъв е правилният седеж върху коня, като при необходимост ви коригира и напътства по време на урока.

Ако нямате никакъв предишен опит в ездата или сте загубили доверието в конете, Вашият инструктор може да проведе първия урок навън сред природата, за да научите повече за поведението на конете и да добиете по-добра представа за тези прекрасни животни в естествената им среда.

В края на индивидуалния урок, с помощта на инструкторите конят се разседлава и почиства.

Уроци ниво 1

 

НИВО 2  – Способни да яздят на тръс и галоп на корда.

Вие и вашият инструктор ще работите заедно, като интензитета на урока ще е съобразен  с вашето ниво. Този урок се препоръчва за хора, които искат да усъвършенстват баланса си или да  наблегнат на това, което ги затруднява. Урокът се провежда с по-високо темпо и интензивност с трениране на галоп на корда. Във времето на урока е включено оседлаване и разседлаване.

НИВО 3 – Способни да се учат да яздят самостоятелно на ходом, облекчен тръс и галоп.

По време на урока работите върху управлението на коня в различните алюри на манеж. Вашият инструктор съчетава различни упражнения, които работя върху контрола.

 

НИВО 3 и НИВО 4 – Полу-индивидуални уроци

Ако искате да яздите заедно с ваш близък или приятел, като и двамата сте на различен опит в ездата. Може да се включат в урок на манеж, който е комбиниран с полска езда. В зависимост от нивото, което има най-неопитният, нашия инструктор ще определи с какво темпото да е ездата сред природата. 

Уроци ниво 3 и 4

НИВО 4 – Урок полска езда

Това е чудесна възможност да съчетаете обучението с езда навън. Вашият инструктор ще ви тренира докато яздите сред природата, за да подобрите баланса си и  контрола върху коня. Това е предизвикателна и приятна алтернатива на уроците в манеж.  По време на този урок, вие ще усетите разликата от ездата на манеж. За някои това може да е по-приятната езда, а за други по-вълнуващата. Основната разлика е, че вие ще опознаете коня си в естествената му среда, като прилагате наученото до сега.

НИВО 4 Урок на манеж.

Те са подходящи за всички ездачи, които искат да се усъвършенстват максимално, като работят не само за отличния баланс, независимо от хода на коня, но и усвояването на всички основни помощи при управлението на коня. В този урок се прилагат по-специфични методи за управление. Също така се коригират добити грешни навици или неправилен седеж. Урокът е изключително интензивен, комбиниран с упражнения с кавалети и други препятствия.

Урок по манежа

НИВО 5 – Начални уроци по прескачане

Подходящи за ездачи, които умеят да яздят спокойно и уверено в трите основни алюра  (ходом, тръс и галоп), както и да имат добър контрол върху коня. Предварително нашите инструктори ще преценят  с какви упражнения по прескачане да започнат и на какво да наблегнат. Уроците се провеждат в манеж на открито.

 

 

Актуални новини

Първи Юни Ден на Детето

Първи Юни Ден на Детето

По случай 1 Юни Ден на Детето, Конна база "Спарата"/ Sparata Equеstrian Center организира игри и забавления с коне за деца. За да не пропуснем никой малчуган, сме подготвили две еднакви програми за ранобудници и за тези, които обичат следобедното време. Програмата за...

повече информация
Благотворителен ден с добро за Габи

Благотворителен ден с добро за Габи

Конна база "Спарата"/ Sparata Equеstrian Center организира един благотворителен ден с добро за Габи. На 13.04.2019 г. от 9:00 ч. до 18:00 ч. се надяваме да дарим добро за Габи. Всички средства от ездата на 13.04.2019 г. ще бъдат дарени за Габи. Надяваме се, че ще...

повече информация

Местоположение

Конна база Спарата

 

© 2017 Sparata. Всички права запазени | Designed by D-Soft


Общи условия | Политика за поверителност